u039Du0395u039F.jpg

School Image

16

 

Την Παρασκευή 06/05/2022 με μεγάλη χαρά οι μαθητές της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου Ευηνοχωρίου μετέβησαν στο Αρχαίο Θέατρο της Καλυδώνας προκειμένου να τους ξεναγήσουν στον χώρο οι μαθητές της Γ’ και Δ΄ Γυμνασίου του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Αγρινίου στο πλαίσιο του προγράμματος Διάζωμα: «Μαθητές ξεναγούν μαθητές σε αρχαία θέατρα» υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Οι μαθητές μάλιστα του Ειδικού Σχολείου παρουσίασαν και ένα απόσπασμα από το Β΄ Επεισόδιο της τραγωδίας του Ευριπίδη «Ελένη».

Βιώσαμε πρωτόγνωρα συναισθήματα μαθητές και εκπαιδευτικοί. Οι μαθητές του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. μας ενθουσίασαν με τις γνώσεις, τη συμπεριφορά τους και την ουσιαστική συμμετοχή τους στα δρώμενα του προγράμματος που παρουσίασαν.

Ένα μεγάλο μπράβο όχι μόνο σε αυτά τα παιδιά αλλά και στους Καθηγητές τους, που συμπαραστέκονται με αγάπη στην προσπάθειά τους.

 

IMG-4fc93b9f98e179ee23deb317845c2328-V

Το σχολείο μας τους ευχαριστεί θερμά για το μάθημα ζωής που μας έδωσαν. Ευελπιστούμε σε κοινές μελλοντικές δράσεις των δυο σχολείων!

 

IMG-14e658f656fc4ec81934bf04dfa2094b-VIMG-4cf7cca1b2ee5ab9aedb8b200ecbea58-VIMG-aa3927c967630d3bebedb793605796dd-VIMG-a4bf242a74ad17122e83c02f898d6f2b-VIMG-6c2b1a6130b6232562e1cf1753f63723-V

     Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της βίας και του εκφοβισμού στο σχολείο. Η Ημέρα αυτή αποτελεί μια αφορμή για όλους  να ανταλλάξουν σκέψεις, πληροφορίες και ιδέες και να ενεργοποιηθούν δράσεις ευαισθητοποίησης  για την πρόληψη και αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού , ώστε να περιοριστούν οι δίαυλοι εκδήλωσης της βίας στη ζωή των ανηλίκων και να αποτραπούν οι αρνητικές τους συνέπειες στις διαπροσωπικές  τους σχέσεις. 

Με αφορμή αυτή την ημέρα στο Γυμνάσιο Ευηνοχωρίου υλοποιήθηκαν οι παρακάτω δράσεις:

  1. Συνεργασία του σχολείου με το "Χαμόγελο του Παιδιού "και το YouSmile  στην εκστρατεία "ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ". Συγκεκριμένα δημιουργήθηκε βίντεο (https://we.tl/t-wNRV6ZkzIu) από τους μαθητές της Γ΄ τάξης  με στόχο να αντιληφθεί η μαθητιώσα νεολαία  ότι πρέπει να αντιδρά σε φαινόμενα βίας  και να μην επιτρέπει τέτοια φαινόμενα να γίνονται ανεκτά.
  2. Δημιουργήθηκε στον προαύλιο χώρο του σχολείου με τη συμμετοχή όλων των μαθητών το σύνθημα " STOP - ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ". Επιπλέον μαθήτρια της Β΄ τάξης είχε την πρωτότυπη ιδέα να πλέξει χρησιμοποιώντας τη βελόνα  και τις κλωστές  της το σύνθημα "ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ".
  3. Απεστάλη ηλεκτρονικά και συμπληρώθηκε από τους μαθητές ερωτηματολόγιο για τον εντοπισμό φαινομένων βίας και εκφοβισμού (https://forms.gle/WbwXpv71yxCUJty88).
  4. Δημιουργία αφίσας για την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα αθλητικής βίας από το Β2 τμήμα .
  5. Παρουσίαση από μαθητές/τριες της Γ΄ τάξης των βιβλίων "ΜΑΖΙ" της Ε. Πριοβόλου και "ΑΜΙΛΗΤΗ ΑΓΑΠΗ" της Λ. Π. Ανδρουτσοπούλου , που αναφέρονται σε μορφές βίας. Συζήτηση -  εξαγωγή συμπερασμάτων.
  6. Συνεργασία με τους Καθηγητές Καλλιτεχνικών και Μουσικής για δημιουργία υλικού σχετικού με το θέμα.
  7. Ενθάρρυνση και ενίσχυση  των μαθητών  για εμπλοκή σε θετικές ενέργειες  και δράσεις , όπως η συμμετοχή σε διαγωνισμούς του Ερυθρού Σταυρού: 1) "Φαντασία να υπάρχει" και 2) " Ο Εθελοντής του Ερυθρού Σταυρού μέσα από τα παιδικά μάτια".
  8. Ανάρτηση καταλόγου βιβλίων για τη βία στην ιστοσελίδα και σε χώρους του σχολείου.
  9. Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών  της Ομάδας Δράσης με συμμετοχή σε ημερίδες και συνέδρια  που αναφέρονται σε θέματα πρόληψης, διάγνωσης της βίας και γενικότερα  διαπαιδαγώγησης των μαθητών .

Το σχολείο , ως φορέας κοινωνικοποίησης των παιδιών, έρχεται αντιμέτωπο με το πρόβλημα του εκφοβισμού και οφείλει να αναζητά δράσεις για την άμβλυνση και την εξάλειψη των φαινομένων της βίας.

Εκείνο που χρειάζεται είναι να προωθηθεί μια ολιστική προσέγγιση αντιμετώπισης της σχολικής βίας , η οποία θα συγκροτείται στη βάση της συνεργασίας με τους εκπαιδευτικούς, την οικογένεια και το σύνολο της κοινωνίας.

 

 

 

amiliti agapi

 

 

 

 

 

 

Με κεντρικό μήνυμα«Όλοι μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο» εορτάστηκε φέτος για 17η συνεχόμενη χρονιά σε πάνω από 150 χώρες στον κόσμο η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το δίκτυο INSAFE/INHOPE με την υποστήριξη της Κομισιόν.

 

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, που εορτάστηκε για πρώτη φορά στις 6 Φεβρουαρίου 2004, προσφέρει την ευκαιρία να αναδειχθούν οι θετικές χρήσεις της τεχνολογίας και να διερευνηθεί ο ρόλος που όλοι διαδραματίζουμε συμβάλλοντας στη δημιουργία μιας καλύτερης και ασφαλέστερης διαδικτυακής κοινότητας.

 

     Την ευθύνη οργάνωσης του εορτασμού στη χώρα μας είχε το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας. Στόχος του διαγωνισμού ήταν τα ίδια τα παιδιά να αποτυπώσουν τις ιδέες τους για το πώς αντιλαμβάνονται το ποιοτικό – θετικό Διαδίκτυο και γενικότερα πώς αντιλαμβάνονται την ασφάλεια στον ψηφιακό κόσμο.

 

      Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι οι παρακάτω μαθητές του Γυμνασίου Ευηνοχωρίου, συμμετείχαν  σε δυο διαγωνισμούς, που οργανώθηκαν από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου με θέμα: 1) «Θετικό περιεχόμενο στο Διαδίκτυο» και 2) Επιρροή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην εικόνα του εαυτού μας». Πιο συγκεκριμένα ο διαγωνισμός αφορούσε στο πώς το διαδίκτυο μπορεί να έχει θετική επίδραση στη ζωή μας.

Έπαινο για τη συμμετοχή τους πήραν οι παρακάτω μαθητές:

§  Σοφία Ζ., τάξη Γ΄

§  Δάφνη Ξ., τάξη Γ΄

§  Θοδωρής Ζ., τάξη Β΄ 

§  Αλέξης Κ., τάξη Β΄ 

και  από την Α΄ τάξη Γυμνασίου 

§  Ελένη Π.

§  Φρειδερίκη Α.

§  Ραφαέλλα Δ.

§  Νικολίτσα Σ.

§  Άγγελος Σ.

§  Όλγα Ζ.

§  Ζωή .

§  Σπυριδούλα Μ.

§  Δέσποινα Χ.

§  Χριστίνα Σ.

§  Ελευθέριος Ψ.

§  Ελένη Α.

§  Μαρία Π.

§   Δημήτρης Μ.

§  Δημήτρης Τ.

§  Αγαθή Α.

 
 
 
 
 
 

Εδώ μπορείτε να δείτε τις εργασίες των μαθητών του σχολείου μας:

Συγχαίρουμε θερμά τους μαθητές για την προσπάθειά τους και τους ευχόμαστε πάντα να προοδεύουν στη ζωή τους.

 
 
 

 
 
 
 
 

Στην κατάμεστη αίθουσα Εκδηλώσεων του Γυμνασίου Ευηνοχωρίου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18/12/2019 και ώρα 11.30 για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η απονομή βραβείων του Σπ. Μαργέτη.Το βραβείο Νεοελληνικής Γραμματείας (Γυμνάσιο) ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του Δικηγόρου Νικ. Μπλάγκα ενώ το βραβείο Θετικών επιστημών (Λύκειο) στον Κων/νο Λάσκαρη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς, ο Δήμαρχος Ι. Π. Μεσολογγίου κ. Κώστας Λύρος, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης κ. Χρήστος Καζαντζής, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ευηνοχωρίου κ. Χρήστος Νασόπουλος,ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Νίκος Ψεύτης  καθώς και εκπρόσωποι των Τοπικών Συλλόγων.

  Την εκδήλωση προλόγισε με εξαιρετικό τρόπο η φιλόλογος κ. Ασημακοπούλου Αικατερίνη. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης καθώς και ο Δήμαρχος της Ι.Π.Μεσολογγίου ενώ ο καθηγητής Φυσικής κ. Θεολόγος Χρήστος παρουσίασε τη βιογραφία του κ. Μαργέτη.

  Εν συνεχεία το λόγο πήρε ο Μεσολογγίτης Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο KentStateτου Οχάιο, κ. Μαργέτης. Στην ομιλία του τόνισε την επείγουσα ανάγκη όχι μόνο για αριστεία αλλά και για υπεύθυνους πολίτες. Ο ίδιος δήλωσε χαρακτηριστικά: «  Η Αριστεία για μας τους Έλληνες είναι ένα φυσικό ταλέντο. Παρόλη τη γκρίνια και τα προβλήματα, σας διαβεβαιώ ότι οι φοιτητές μας γίνονται περιζήτητοι στο εξωτερικό, όπου συνήθως θριαμβεύουν. Η σημερινή εποχή όμως μας καλεί να κοιτάξουμε κατάματα ένα από τα εθνικά μας ελαττώματα: τον ισχυρό ατομισμό που μας διακρίνει και που οδήγησε στη διαφθορα και σε μια στάση ανευθυνότητας. Αυτή την εποχή η χώρα διψά για ανθρώπους ακέραιους και υπεύθυνους, και όταν μιλάω για υπευθυνότητα δεν αναφέρομαι στην υπαιτιότητα ,στην ποινική ευθύνη όταν κάτι δεν πάει καλά. Αναφέρομαι στη στάση εκείνη που εμποτίζει με επίγνωση και ποιότητα κάθε πράξη,στην υπόσχεση ότι ¨θα είμαι παρών σε αυτό που γίνεται¨. Αυτή η στάση που ενεργοποιεί το δημιουργικό νου και την αυτόβουλη πράξη οδηγεί τελικά σε περισσότερη ατομική ελευθερία στη δημιουργία ενός Άξονα-Ύπαρξης.Δεν είναι πλέον κανείς μέρος μια μάζας που άγεται και φέρεται από επίδοξους ηγέτες. Η στάση υπευθυνότητας είναι έντονη σε θέματα οικολογίας, όπου εκεί κανείς την συνειδητοποιεί από την ανάγκη αυτοσυντήρησης του είδους. Λείπουν όμως στοχευμένες δράσεις για την ανάπτυξή της στην εκπαίδευση και αυτό είναι μια από τις προκλήσεις  για όλους τους εκπαιδευτικούς και τους υπεύθυνους σε θέματα Παιδείας».

    Πριν ξεκινήσει η απονομή βραβείων, η φιλόλογος κ. Παρασκευή Μπάρλα – Παπαδοπούλου ευχαρίστησε τον κ. Μαργέτη εκ μέρους του Σχολείου  για την καθιέρωση των βραβείων καθώς έτσι  συμβάλλει στην προσπάθεια του σχολείου να καλλιεργήσει την αριστεία και την ευγενή άμιλλα των μαθητών. Τόνισε επίσης τη σημασία που έχει η καθιέρωση βραβείου Γλώσσας- Λογοτεχνίας – Ποίησης στην σημερινή εποχή του άκρατου ατομικισμού και ευδαμονισμού, καθώς η Γλώσσα είναι ο καθρέπτης του πνευματικού επιπέδου του ανθρώπου και της κοινωνίας.

Το Βραβείο Νεοελληνικής Γραμματείας μοιράστηκαν οι μαθητές Παναγιώτης – Μαργαρίτης Κατσαρός και Βασίλειος Στρατογιάννης, οι οποίοι τελείωσαν την Γ΄ τάξη του Γυμνασίου το σχολ. έτος 2018-19 σημειώνοντας άριστες επιδόσεις στα μαθήματα αυτά,επιδεικνύοντας διαγωγή κοσμιότατη καθ’όλη τη διάρκεια της φοίτησής τους στο Γυμνάσιο και διαπρέποντας σε διαγωνισμούς. Το βραβείο Νεοελληνικής Γραμματείας έδωσε η μητέρα του Ν. Μπλάγκα, Μαρία.

   Το Βραβείο θετικών επιστημών έλαβε ο μαθητής Πατογιάννης Χρήστος ,ο οποίος αρίστευσε μάλιστα στο μάθημα της Φυσικής στις Πανελλήνιες. Το βραβείο αιτιολόγησε  η φιλόλογος Κατερίνα Χόντου και το παρέδωσε ο Κωστής Στεφανάτος, Διευθυντής – εκδότης  της εφημερίδας «Μεσολογγίτικα Χρονικά».

  Ο Διευθυντής, κ. Σπύρος Κονδραλής  και ο Σύλλογος του Γυμνασίου λαμβάνοντας υπόψιν  του την συνυφασμένη με αρετή επιστημοσύνη του κ. Μαργέτη, την αγαθοεργία του, την αγάπη του για τη μαθητιώσα νεολαία και το ενδιαφέρον του για την παιδεία του απένειμε ένα δίπλωμα τιμής για την προσφορά του στο σχολείο και μια προσωπογραφία του , έργο της μαθήτριας της Γ΄ τάξης Δάφνης Ξάφο .

Ευχόμαστε η πράξη του κ. Μαργέτη να βρει μιμητές και να συνεχιστεί. Οι μαθητές χρειάζονται κοντά τους πνευματικούς ανθρώπους να εμπνέουν, να συμβουλεύουν, να καθοδηγούν.

Να σημειωθεί ότι την εκδήλωση συντόνισε με μοναδικό τρόπο η φιλόλογος κ. Καλλιόπη Μυλωνά  ενώ η μαθήτρια της Α΄ τάξης του σχολείου Χρυσούλα Μαυραγάννη απήγγειλε με την προσήκουσα έκφραση το ποίημα «Καλοκαίρι».

Τέλος, το Γυμνάσιο ευχαριστεί θερμά την κ. Ελένη Ακρίδα για την προσφορά της πανέμορφης χριστουγεννιάτικης σύνθεσης που εκόσμησε την εκδήλωση.