u039Du0395u039F.jpg

School Image

16

Το Γυμνάσιο Ευηνοχωρίου επισκέφτηκαν στο πλαίσιο της θεματικής εβδομάδας οι παρακάτω φορείς:

  • ΚΠΕ Μεσολογγίου
 
  • Εταιρεία Ψυχικής Υγείας Παιδιού και Εφήβου Αιτωλοακαρνανίας
 
  • Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Αιτ/νίας
  • «Χαμόγελο του Παιδιού»
  • Κέντρο Πρόληψης εξαρτήσεων «ΟΔΥΣΣΕΑΣ»
  • Τροχαία Μεσολογγίου
  • Πολιτιστικός Σύλλογος «Αρχαία Καλυδώνα» & Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

βοηθώντας αποτελεσματικά τη σχολική κοινότητα στην προσπάθεια που καταβάλλει να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές σε θέματα διατροφής , εθισμού, κυκλοφοριακής αγωγής και έμφυλων ταυτοτήτων.

Συγκεκριμένα τη Δευτέρα 14-5-2018 το σχολείο μας επισκέφτηκε η κ. Γιαννακογιώργου Όλγα, υπεύθυνη του ΚΠΕ Μεσολογγίου, η οποία σχεδίασε και υλοποίησε επιμορφωτικό πρόγραμμα με θέμα «Οικονομική κρίση και διατροφή:τοπικές κοινωνίες, αυτονομία, αυτοδιαχείρισηαυτάρκεια, διατροφική επάρκεια.»  Η κ. Γιαννακογιώργου πέτυχε να περάσει στους μαθητές μηνύματα σημαντικά και να τους ευαισθητοποιήσει σε θέματα διατροφής. Στο τέλος, απάντησε σε ερωτήματα της μαθητιώσας νεολαίας. Την ευχαριστούμε θερμά για την τόσο άμεση και κατατοπιστική ενημέρωση που μας προσέφερε.

     Τη Δευτέρα το απόγευμα (18.30-20.00) το σχολείο μας κάνοντας το άνοιγμα στην κοινωνία οργάνωσε ενημερωτική εκδήλωση για τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών με επίσημο προσκεκλημένο τον Δρ. Παπαδάκη Σπυρίδωνα,Σχολικό Σύμβουλο Πληροφορικής Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας με θέμα:

«Ασφάλεια στο Διαδίκτυο»

Η εισήγηση του Δρ.  Παπαδάκη ήταν κατατοπιστική και ενδιαφέρουσα.

 

    Την Τρίτη 15-5-2018 από τις 9.00 έως τις 11.00 μαθητές της Α΄ και Γ΄ Γυμνασίου παρακολούθησαν σε παράλληλες συνεδρίες βιωματικά εργαστήρια από το «Χαμόγελο του Παιδιού» και την ψυχολόγο κ. Χαραλαμποπούλου Γεωργία (Α΄ τάξη) και από το Κέντρο Πρόληψης εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ»(Γ΄ τάξη).

Η Α΄ Γυμνασίου ενημερώθηκε για τους ασφαλείς τρόπους πλοήγησης στο διαδίκτυο ενώ η Γ΄ Γυμνασίου για τον εθισμό στο διαδίκτυο .

Τέτοιου είδους ενημερώσεις είναι ουσιαστικές για τους μαθητές και τους βοηθούν να προσανατολίζονται σωστά στο ψηφιακό περιβάλλον και να χρησιμοποιούν σωστά το διαδίκτυο.

     Την ίδια μέρα το σχολείο μας επισκέφτηκε η Τροχαία Μεσολογγίου ,η οποία έδωσε πολύτιμες συμβουλές στους μαθητές για την οδική κυκλοφοριακή ασφάλεια , τις πινακίδες και τη σήμανση.

   Την Τετάρτη 16-5-2018 η κ.  Κατερίνα  Καραϊβάζογλου. Παιδοψυχίατρος, MD, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Πατρών, επιστημονική υπεύθυνος Κ.Η. μίλησε στους μαθητές για τον εθισμό και  την εφηβική ηλικία και για τους προστατευτικούς παράγοντες ενάντια στον εθισμό. Κατάφερε με την εισήγησή της να αγγίξει τις ψυχές των μαθητών και να τους ενημερώσει πάνω σε ένα θέμα που είναι ουσιαστικό για την ψυχική υγεία τους.

   Την Πέμπτη 17-5-18 ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Αρχαία Καλυδώνα» βρέθηκε κοντά στους μαθητές. Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ζαρκάδας Σπύρος αναφέρθηκε στα τοπικά προϊόντα και στις παραδοσιακές συνταγές. Με απλό, άμεσο και εύκολα προσλήψιμο λόγο έκανε αναφορά στους παράγοντες που υποβάθμισαν την ποιότητα ζωής αλλά και στις παραμέτρους που θα τη βελτιώσουν (άσκηση, αθλητισμός, υγιεινή διατροφή...) Παρουσίασε στους μαθητές τα τοπικά προϊόντα (ελαιόλαδο, κρασί, αυγά, μέλι, όσπρια, φρούτα...) και η παρουσίαση έκλεισε με τις γυναίκες του Συλλόγου κ. Ακρίδα Ελένη και κ. Καμπά Σπυριδούλα, οι οποίες πρόσφεραν με αγάπη στους μαθητές παραδοσιακές πίτες και γλυκά,αφού πρώτα τους εξήγησαν με λεπτομέρεια τον τρόπο παρασκευής τους.

Ευχαριστούμε θερμά τους παραπάνω φορείς και παράγοντες για το ενδιαφέρον , την αγάπη τους προς τους μαθητές και την ουσιαστική συμπαράστασή τους στην προσπάθειά μας να τους ενημερώσουμε για θέματα που τους απασχολούν.

  Η θεματική εβδομάδα κλείνει στις 18-5-18 με τη διδακτική επίσκεψη του σχολείου μας στην Πάτρα στο οινοποιείο Αχάια Κλάους AchaiaClaussWinery.

Θα επακολουθήσει εκπαιδευτική περιήγηση με θέμα την ιστορία του κρασιού και τις διαδικασίες παραγωγής του.