u039Du0395u039F.jpg

School Image

16

ΔΕΛΤΙΟ    ΤΥΠΟΥ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

«ΗΦΩΝΗ ΤΟΥ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗ»

 

 

 

 

ΤηνΠαρασκευή1ηΑπριλίου2022,ημέραΠαρασκευή,στηΔΗΜΟΤΙΚΗΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗτηςΙ.Π.Μεσολογγίου η διακεκριμένη Ιστορικός Μαρία Ευθυμίου θα εισαγάγει μαθητές Γυμνασίων τηςπεριοχήςμαςστοχωροχρόνοτης Επανάστασης του 1821και της Εξόδου.

ΣταπλαίσιατουεγκεκριμένουαπότοΥπουργείοΠαιδείαςκαιΘρησκευμάτωνεκπαιδευτικούπρογράμματος«ΗΦωνήτουΒλαχογιάννη»οιμαθητέςμεπλοήγησηστηνιστοσελίδαhttps://arxeio.epanastasis.gr/φυλλομετρούντααρχείατουΓιάννηΒλαχογιάννη,αγγίζουνέναπίνακαζωγραφικήςήαφουγκράζονταιέναδημοτικότραγούδιανακαλύπτονταςτιςστιγμέςτουπαρελθόντος. Με τη συμμετοχή τους εξοικειώνονται με την ιστορία ως επιστήμη και διαμορφώνουνταυτότηταεθνικήή προσωπική.

ΟΓ.Βλαχογιάννηςέζησε στην μεταεπαναστατική περίοδοστη Ναύπακτο και στηνΑθήνακαι μετάαπόπολύχρονεςπροσπάθειεςανέσυρεκαιδιέσωσετααπομνημονεύματατωνσημαντικότερωναγωνιστών του ‘21. Το προσωπικό του αρχείο αποτέλεσε την βάση για την δημιουργία των ΓενικώνΑρχείων του Κράτους. Ο Γ. Βλαχογιάννης αντιπροσωπεύει το όραμα των πρωτοπόρων Ελλήνων πουοδήγησαντηνπατρίδαμαςαπόμίαοθωμανικήεπαρχία στο ευρωπαϊκόνεωτερικό πρότυποκράτους.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πρόγραμμα εκδηλώσεων της ΑδελφότηταςΝαυπακτίωνΝομούΑττική «OΈπαχτος»,μεάξονα τηνπροσωπικότητατου Γ. Βλαχογιάννη.

Ηεκδήλωσησυνδιοργανώνεται μετοΠνευματικόΚέντρο ΔήμουΙ.Π.Μεσολογγίου.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ:

Πρωτότυπη Ιδέα – Έρευνα υλικού - Επιμέλεια: Σταυρούλα Πολονύφη, Συντηρήτρια ΑρχαιοτήτωνκαιΈργωνΤέχνης,ΥΠ.ΠΟ.

Σχεδιασμός – Σύνταξη:Ελένη Αδαμοπούλου, Φιλόλογος του 3ου Γυμνασίου Ναυπάκτου.Μορφωτικός Σύμβουλος– Συντονίστρια Εκπαιδευτικού προγράμματος για τηνομογένεια:ΣπυριδούλαΔημητρίου, ΔόκτωρΙστορίας τηςΤέχνης.

Πιλοτική Εφαρμογή: Νεκτάριος Τσουραπάς,Φιλόλογος των «ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝΚΟΤΡΩΝΗ».

Ηεκδήλωσηθακινηματογραφηθείαπό τονσκηνοθέτη ΝίκοΕλληνικάκη.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝΤΑΣΧΟΛΕΙΑ:

ΤΟ3οΓΥΜΝΑΣΙΟΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ ΚΟΤΡΩΝΗ – ΝΑΥΠΑΚΤΟΣΤΟΓΥΜΝΑΣΙΟΤΗΣΠΑΛΑΜΑΪΚΗΣΣΧΟΛΗΣΙ.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥΤΟΓΥΜΝΑΣΙΟΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

ΧΟΡΗΓΟΣ:

«ΣΥΓΧΡΟΝΑΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑΚΟΤΡΩΝΗ»