u039Du0395u039F.jpg

School Image

16

Τιμητική Διάκριση για τη συμμετοχή του στον Πανελλήνιο Μαθητικό διαγωνισμό Bravo Schools έλαβε το Γυμνάσιο Ευηνοχωρίου.
 
 
Το σχολείο διακρίθηκε στο #BravoSchools 2021,τον Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό κατά τον οποίο οι Ενεργοί Πολίτες του αύριο αναδεικνύουν τις προτάσεις τους για τη Δημιουργία ενός Καλύτερου Κόσμου. με τη συμμετοχή του στον Παγκόσμιο Στόχο 1: ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΦΤΩΧΕΙΑ. 
 
Η συμμετοχή του Γυμνασίου Ευηνοχωρίου ξεχώρισε μεταξύ των 867 συμμετοχών από 342 σχολεία που έλαβαν μέρος στη φετινή διαδικασία.
 
Με τη διάκριση αυτή  το σχολείο εντάσσεται στο Δίκτυο Σχολείων Πρεσβευτών των 17 Παγκόσμιων Στόχων In Action SDGs Schools Club και οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί γίνονται πολλαπλασιαστές των μηνυμάτων της Βιώσιμης Ανάπτυξης στην τοπική και ευρύτερη κοινωνία.
 
 
Στο Διαγωνισμό παρουσιάστηκαν εφαρμοσμένα σενάρια/καινοτόμα προγράμματα, μαθητικές δημιουργίες και δράσεις συνεργασίας, από 30.000 και πλέον μαθητές, ενώ 42.000 ενεργοί πολίτες ανταποκρίθηκαν στα μηνύματα των παιδιών και συμμετείχαν στην ανοιχτή ψηφοφορία των κατατιθέμενων εργασιών.
 
 
Το ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ συμμετείχε στην κατηγορία ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΦΤΩΧΕΙΑ. 
Πιο συγκεκριμένα η μαθήτρια Ελένη Ζήση της Γ΄ τάξης του σχολείου άκουσε πολλές φορές να γίνεται λόγος για τη φτώχεια και τις συνέπειές της κατά τη φετινή σχολική χρονιά. Στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας καθώς και κατά την ερμηνευτική προσέγγιση της τραγωδίας του Ευριπίδη « Ελένη» έγινε λόγος για τις αρνητικές επιπτώσεις του πολέμου. Μια από αυτές είναι και η φτώχεια….
Τη δράση του σχολείου μπορείτε να τη δείτε εδώ:
https://observatory.sustainablegreece2020.com/gr/schools-practices/quoth-ftwxeia-makrinhquot.2573.html
 
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  Πολύτιμοι βοηθοί και συμπαραστάτες στην προσπάθεια της Ελένης υπήρξαν τα αδέρφια της, ο Νεκτάριος που φοιτά στη Β΄ Γυμνασίου και ανέλαβε τη βιντεοσκόπηση και την επεξεργασία του βίντεο και η μικρούλα Στεφανία, που φοιτά στην Α΄ Γυμνασίου. 
Καταλυτικός και ο ρόλος της  κ. Μαρίας Αλεξανδροπούλου, καθήγητριας Μουσικής του σχολείου.
Μπορείτε να παρακολουθήσετε  την τελετή της βράβευσης εδώ:
http://gym-evinoch.ait.sch.gr/index.php/2014-02-16-16-27-51/343-timitiki-diakrisi-gia-to-sxoleio-mas-sto-bravo-schools-2021-deite-to-vinteo 
( Στον χρόνο 2:09:30 προβάλλεται η δράση του σχολείου)
Συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς και μαθητές για την προσπάθειά τους! Δεσμευόμαστε όλοι μαζί να είμαστε Πρεσβευτές των 17 Στόχων για τη Δημιουργία ενός Καλύτερου Κόσμου!
 
 
 
 
 
 
 
 
 bravo-schools-2021 epainossymmetoxissxoleiou
 
 
 
 
 
 
practice-sg2020 034875600-1619113064 students main
 
 
 
unnamed 3
 
 
 
 
 
unnamed 2
 

div class="separator" style="clear: both;">