u039Du0395u039F.jpg

School Image

16

 

Την Πέμπτη 18 Απριλίου 2015 επισκέφτηκε το σχολείο μας ο πολυγραφότατος και αξιόλογος ποιητής Μίμης Χ. Γεωργόπουλος μαζί με την αξιότιμη σύζυγό του, καθηγήτρια Γαλλικής Φιλολογίας, κ. Αθηνά Χρηστίδου ,στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος «Βαράσοβα: Το Άγιον  Όροςτης Αιτωλοακαρνανίας» , ύστερα από πρόσκληση της φιλολόγου και υπεύθυνης του προγράμματος κ. Παρασκευής Μπάρλα.

Ο ποιητής γεννήθηκε στην Κεφαλονιά αλλά πέρασε τα παιδικά του χρόνια στο Μεσολόγγι, το οποίο αγάπησε και εμπνεύστηκε από αυτό. Το ερωτεύτηκε με όλη τη δύναμη της ψυχής του. Ιδιαίτερα αγάπησε τη Λιμνοθάλασσα, την τραγούδησε. Έγινε η Μούσα του. Η αγάπη του και ο έρωτάς του για το Μεσολόγγι ήταν τόσο μεγάλη, ώστε η ποίησή του να ταυτιστεί με αυτό. Μπορεί να θεωρηθεί επίτιμος δημότης της πόλης μας. Πολλά ποιητικά του έργα έχουν σχέση με την πόλη μας όπως «Μεσολογγίτικες εικόνες παλαιάς εποχής», «Εικόνα και Λόγος», «Μεσολογγίτισσα Κυρά», «Μεσολόγγι η λίμνη σου», «Η Βαράσοβα» και πολλά άλλα.

Ο Μίμης Χ. Γεωργόπουλος μίλησε στους μαθητές για τα παιδικά του χρόνια στο Μεσολόγγι, για την Λιμνοθάλασσα και για την ποιητική του συλλογή «Βαράσοβα». Κατά τον ποιητή το άγριο αυτό βουνό μοιάζει σαν να έχει φυτρώσει στην άκρη της Λιμνοθάλασσας. Στο έργο του, που είναι όλο έμμετρο, μοιάζει να μιλά το βουνό με τη Λιμνοθάλασσα. Πρόκειται για ένα διάλογο γεμάτο αλληγορία. Καταφέρνει με την ποίησή του  να συνταιριάσει την αγριάδα που χαρακτηρίζει το βουνό και από την άλλη τη γαλήνη που χαρακτηρίζει το ρηχό νερό της Λιμνοθάλασσας.

Ο ποιητής αναφέρθηκε και στον τρόπο που γράφει τα ποιήματά του και απάντησε στις ερωτήσεις των μαθητών.

Στο τέλος, χάρισε στο κάθε παιδί δυο από τα βιβλία του με προσωπική αφιέρωση στο καθένα.

Το Μεσολόγγι οφείλει πολλά στον υμνωδό ποιητή του Μίμη Χ. Γεωργόπουλο.