u039Du0395u039F.jpg

School Image

16

 

  Το Γυμνάσιο Ευηνοχωρίου επισκέφτηκε την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017, η κ.Σταθοπούλου Ιωάννα, Κοινωνική Λειτουργός MSc, επιστημονικό στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Αιτ/νίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ», προκειμένου να μιλήσει στους μαθητές της Β΄ τάξης του σχολείου μας για το μείζον κοινωνικό πρόβλημα του σχολικού εκφοβισμού.

Η ενημέρωση έγινε με μια σειρά βιωματικών εργαστηρίων, στα οποία οι μαθητές συμμετείχαν με μεγάλο ενδιαφέρον. Αφού, λοιπόν, χωρίστηκαν σε ομάδες,πραγματοποιήθηκε συζήτηση στην τάξη για τον ορισμό & τις μορφές της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού καθώς  και για  τις επιπτώσεις του. Οι μαθητές μέσα από μελέτες περιπτώσεων κατανόησαν γιατί η ενδοσχολική βία και ο εκφοβισμός δεν είναι αποδεκτά από το σχολείο. Ακολούθησε συζήτηση για το ρόλο του θύτη, του θύματος και του παρατηρητή. Έγινε αντιληπτό ότι δεν πρέπει να σιωπούμε, όταν πέφτουμε θύματα βίας ή όταν είμαστε παρατηρητές τέτοιων φαινομένων αλλά ότι πρέπει να μιλάμε.

Στο τέλος , οι μαθητές παρακολούθησαν βίντεο που σχετίζονταν με το θέμα και ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος. Στη συζήτηση  ακούστηκαν οι απόψεις των μαθητών για τα αίτια και τους τρόπους εκδήλωσης της βίας και προέκυψαν ιδέες για εναλλακτικούς τρόπους πρόληψης, αντιμετώπισης, ανάληψης ευθυνών και ρόλων, ανάλογα με τις ειδικές συνθήκες του κάθε σχολείου.

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη δράσηέγινε στα πλαίσια του προγράμματος Αγωγής Υγείας «Μ? ένα βιβλίο ποτέ δεν φοβάμαι...», που υλοποιείται τη συγκεκριμένη σχολική χρονιά.