u039Du0395u039F.jpg

School Image

16

 

 

    Το Γυμνάσιο Ευηνοχωρίου επισκέφτηκε την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017, η κ. Καραϊβάζογλου Κατερίνα, παιδοψυχίατρος, απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, Διδάκτωρ της  Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών,επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Ημέρας για Παιδιά με Αναπτυξιακές Διαταραχές της ΕΨΥΠΕΑ Μεσολογγίου, προκειμένου να ενημερώσει γονείς και μαθητές για τον εθισμό στα ηλεκτρονικά παιχνίδια.

 Η πρόσκληση έγινε στα πλαίσια του προγράμματος Αγωγής Υγείας «Μ? ένα βιβλίο ποτέ δεν φοβάμαι...», που υλοποιείται τη συγκεκριμένη σχολική χρονιά.

  Διάσπαρτες είναι οι αναφορές που βρίσκουμε καθημερινά σε εφημερίδες, περιοδικά και ειδήσεις για τον εθισμό στα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Παιδιά και έφηβοι ξοδεύουν αρκετό χρόνο στον κόσμο των ηλεκτρονικών παιχνιδιών, παραμελώντας το διάβασμα, την οικογένεια και τους φίλους.

  Η παιδοψυχίατρος αφού έκανε μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία του Διαδικτύου,μίλησε με πολύ κατατοπιστικό τρόπο για την χρησιμότητά του αλλά και για τους κινδύνους που συνδέονται μ? αυτό.

   Παρουσίασε τις επιπτώσεις που έχει στη σωματική και ψυχική υγεία των νέων η υπερβολική ενασχόληση με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και τα κινητά τηλέφωνα και τους έδωσε χρήσιμες συμβουλές τονίζοντας ότι βασική ασπίδα για την προστασία από τους κινδύνους του Διαδικτύου είναι αφενός η ενημέρωση και αφετέρου η αναζήτηση βοήθειας είτε από την οικογένεια είτε από το σχολείο είτε από χρήσιμες ιστοσελίδες του διαδικτύου , όπως είναι :

http://saferinternet4kids.gr/

http://www.saferinternet.gr/  ,

http://www.safeline.gr/  κ.α.

 Τέλος, ενημέρωσε για τις δομές που υπάρχουν στη χώρα μας προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο εθισμός στο Διαδίκτυο.

Αυτές είναι:

  • Μονάδα απεξάρτησης 18 Άνω- Τμήμα παθολογικής χρήσης Διαδικτύου, τηλ: 213-2054359, 213-2054360

  • Μονάδα Εφηβικής Υγείας Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Α. Κυριακού, τηλ: 210-7710824, 2132009806

  • Ειδικό Τακτικό Ψυχιατρικό Ιατρείο Παιδιών και Εφήβων για την αντιμετώπιση του εθισμού στους Η/Υ και το Διαδίκτυο (Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης), τηλ: 2310892417

  • Συμβουλευτική υπηρεσία φοιτητών προς αντιμετώπιση της παθολογικής χρήσης Η/Υ και Διαδικτύου (Φοιτητική Λέσχη Α.Π.Θ.), τηλ: 2310992654

     Γονείς , μαθητές και εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την παρουσίαση ενώ πολλοί μαθητές διατύπωσαν ερωτήματα σχετικά με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

   Ευχαριστούμε θερμά το Κέντρο Ημέρας ΕΨΥΠΕΑ Μεσολογγίου και ειδικότερα  την κ. Καραϊβάζογλου για  τον πολύτιμο χρόνο που διέθεσε για να  μας κατατοπίσει με τις επιστημονικές γνώσεις που διαθέτει πάνω σ? αυτό το φλέγον καινωνικό πρόβλημα.