u039Du0395u039F.jpg

School Image

16

 

   Τη Δευτέρα  29 Ιανουαρίου 2018 μαθητές των γυμνασίων Αιτωλικού, Ευηνοχωρίου και Κατοχής επισκέφτηκαν το κέντρο ημερήσιας φροντίδας «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στα Καλύβια Αγρινίου, στο πλαίσιο του πολιτιστικού – περιβαλλοντικού προγράμματος που υλοποιείται την τρέχουσα σχολική χρονιά με θέμα την περιοχή της Κλεισούρας Αιτ/νίας και το βυζαντινό μαναστήρι της Παναγίας Ελεούσας. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες και των τριών γυμνασίων.

Στόχος της επίσκεψης να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές/τριες στο θέμα της εθελοντικής προσφοράς  και να συνειδητοποιήσουν ότι έχοντας ως όραμα το Χαμόγελο του κάθε παιδιού, αν ενωθούμε όλοι μαζί,θα καταφέρουμε να βοηθήσουμε τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

  Ο εθελοντισμός συνιστά έναν εξαιρετικά αποτελεσματικό και επωφελή τρόπο για την ενεργή συμμετοχή των μαθητών/τριών στα διάφορα κοινωνικά ζητήματα. Είναι η ιδανική απάντηση στην απραξία και την τάση αποστασιοποίησης από τα κοινά προβλήματα του τόπου, που είχε επικρατήσει για πολύ καιρό. Ο μαθητής μέσω της εθελοντικής προσφοράς αισθάνεται πως μπορεί πραγματικά να κάνει κάτι ουσιαστικό για όσα απασχολούν το κοινωνικό σύνολο, και να μη μένει έτσι ένας απλός παρατηρητής.

 Η υπεύθυνη εκπαιδευτικός του Κέντρου, ενημέρωσε τα παιδιά για την ιστορία του μικρού Ανδρέα Γιαννόπουλου και το όραμά του. Τόνισε ότι το «Χαμόγελο του παιδιού» παρέχει προληπτικές υπηρεσίες για όλα τα παιδιά. Παιδιά θύματα κάθε μορφής βίας, εξαφάνισης, με προβλήματα υγείας ή παιδιά που βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας έχουν βρει άμεσα λύση, ανεξάρτητα από εθνικότητα και θρήσκευμα. «Το Χαμόγελο του παιδιού» στο Αγρίνιο παρέχει ημερήσια φροντίδα σε 25 περίπου παιδιά ηλικίας από 5 ετών και πάνω. Είναι η δεύτερη οικογένειά τους. Προσπαθεί να δώσει χαμόγελα σε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά το έχουν ανάγκη.

Να σημειωθεί ότι οι μαθητές και των τριών σχολείων συγκέντρωσαν και πρόσφεραν με πολλή αγάπη πολλά είδη (ρούχα, τρόφιμα, παιχνίδια...) για την ενίσχυση των δράσεων του οργανισμού.

 Η αγάπη προς τον Θεό, το συνάνθρωπο, τον εχθρό , τον όμοιο, τον διαφορετικό επιφέρει  την άνοιξη της καρδιάς.